Actuele informatie over faillissementen en surseances

BoekenVoordeel failliet: 400 medewerkers op straat

Door:
Henk Hanssen
  |  14 april 2021
Boekwinkelketen BoekenVoordeel heeft zelf faillissement aangevraagd. Door de voortdurende gedwongen winkelsluiting zijn de schulden hoog opgelopen. Volgens de eigenaar is het niet meer verantwoord om door te gaan. BoekenVoordeel telt 86 vestigingen. Er werken 400 mensen.

Faillissement BoekenVoordeel nieuwe klap voor de winkelstraat

Opnieuw een aderlating voor de winkelstraten. Door het faillissement van D-reizen verdwijnen er binnenkort 285 reisbureaus. Daar komen deze week nog eens 86 winkels bij: ook de vestigingen van BoekenVoordeel gaan sluiten. BoekenVoordeel verkoopt naast sterk afgeprijsde boeken ook puzzels, dvd’s, bordspellen, agenda’s en hobbyspullen. Het bedrijf bestaat al bijna veertig jaar. De eerste vestiging opende in 1983 in Haarlem.

BoekenVoordeel verdubbelde omzet door overname Free Record Shop

In mei 2014 nam BoekenVoordeel de activa en het merk van de failliete Free Record Shop over. De onderneming betaalde er de curator 114.950 euro voor. De beursgenoteerde onderneming van Hans Breukhoven was in 2000 nog meer dan honderd miljoen euro waard. Free Record Shop kreeg daarmee een bescheiden tweede leven als shop-in-shop van BoekenVoordeel. Door de overname wist BoekenVoordeel dat jaar een ruime verdubbeling van de omzet te realiseren.


Faillissement BoekenVoordeel slag voor boekenbranche

Als gevolg van de coronamaatregelen raakte BoekenVoordeel in financiële problemen. De directie verspreidde gisteren een persbericht met de boodschap dat getracht was met de verhuurders een regeling te treffen maar dat er ‘onvoldoende draagvlak’ bestond voor de geboden oplossing. Het faillissement is een zwaar verlies voor de toch al geplaagde boekenbranche die haar belangrijkste kanaal voor afgeprijsde boeken kwijtraakt. De 27 Belgische vestigingen van BoekenVoordeel vallen buiten de faillissementsaanvraag.

Meer nieuws over dit onderwerp
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland