Actuele informatie over faillissementen en surseances

Brabantse worstenbroodjeskoning failliet

Door:
Henk Hanssen
  |  21 oktober 2020
Houben Worstenbrood, de Eindhovense bakkerij van de broers Lucas en Bart Houben, is slachtoffer geworden van de coronacrisis. In 2020 is de omzet met de helft afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De eigenaren hebben zelf het faillissement aangevraagd. Bij Houben werken vijftien mensen.

Het worstenbroodje is een van zijn bekendste bereiders kwijt

Het gaat nog te ver om te stellen dat de coronacrisis Brabant van zijn worstenbroodjes berooft maar het begint er wel op te lijken. In elk geval is de aloude lekkernij een van zijn bekendste makers kwijt: Houben Worstenbrood. Het Eindhovense familiebedrijf waar bakkers elke ochtend met de hand en de stans worstenbroodjes stonden te rollen, is failliet.

Nieuwe lunchroom van Houben moest dicht blijven

De lockdown in maart trof Houben op een bijzonder slecht moment. In de voorafgaande maanden was juist hard gewerkt aan de lunchroom die in het centrum van Eindhoven aan de Willemstraat zou opengaan. Door de coronacrisis moest de gloednieuwe zaak gesloten blijven. Door het thuiswerken en het annuleren van evenementen en congressen stortte ook de vraag van bedrijfskantines en cateraars in.


Dutch Design Week en Glow werden afgelast

De hoop dat een sterk najaar de gehalveerde omzet enigszins zou kunnen goedmaken, werd door de nieuwe kabinetsmaatregelen de bodem ingeslagen. De horeca ging opnieuw op slot. De foodtrucks van Houben bleven in de garage staan omdat grote Eindhovense festivals zoals de Dutch Design Week en Glow werden afgelast. De financiële regelingen van de overheid boden Houben te weinig zekerheid om door te kunnen gaan.

Curator kijkt naar doorstart Houben Worstenbrood

Houben Worstenbrood is een begrip in Eindhoven en ver daarbuiten. Het bedrijf werd opgezet door de grootvader van de huidige eigenaren. Kleinzonen Lucas en Bart Houben knipten de banketbakkerij eraf en richtten zich sinds 2013 exclusief op het worstenbroodje dat zowel in traditionele als innovatieve varianten verkrijgbaar was. De curator beoordeelt of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Meer nieuws over dit onderwerp
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland