Actuele informatie over faillissementen en surseances

Remsysteem

Bron: FaillissementsDossier.nl   |  10 augustus 2019
Het remsysteem behoort tot de belangrijkste systemen van ieder voertuig. Een auto met een kapot remsysteem kan en mag in geen geval worden gebruikt. Vandaar dat het van levensbelang is om het systeem in een perfecte conditie te houden en naar behoren te onderhouden. Wij adviseren om naar een autoservicepunt te gaan en daar onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan het remsysteem te laten uitvoeren.

Het remsysteem van een personenwagen bestaat uit een rempedaal, hoofdremcilinder, remvloeistofreservoir, hulpcilinders, remklauwen, remschijven en remtrommels. Bij het indrukken van het rempedaal wordt de hoofdremcilinder door de chauffeur geactiveerd, waarmee de drukkracht op de hulpcilinders wordt overgebracht, die vervolgens met remschijven of remtrommels de wielen tot stilstand brengen door ze met elkaar in aanraking te laten komen. De belangrijkste gebreken van het remsysteem zijn:


  • Slijtage van remschijven, remblokken, schoenen en remtrommels, die door vervanging van onderdelen kan worden verholpen.

  • Het vastlopen van remklauwen. Dit euvel kan worden verholpen door de remklauwpennen te smeren of te vervangen.

  • Het vastlopen van zuigers. Dit valt te verhelpen met het invetten van de zuigers en vervanging van de pakkingen ervan.

  • Een slechtere remwerking door het oud worden van de remvloeistof door de hygroscopische eigenschappen.


Wij hebben een uitgebreid assortiment beproefde producten van bewezen producenten: verbruiksmateriaal, waaronder remvloeistof, remblokken, remklauw reparatiesets, pakkingen, slangen, klemmen; vervangingsonderdelen zoals remklauwen, remschijven en nog veel meer. U kunt onze online-catalogus Onderdelenstore24.nl bekijken, de gewenste items in het winkelwagentje plaatsen of op het verlanglijstje zetten. Met een paar muisklikken kunt u al uw bestellingen plaatsen, waarna u uw aankopen zo spoedig mogelijk zult ontvangen.

Wie is

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland